2012. december 15., szombat

Nagy szülinapozások

A szülinapom hete...igai ünnepi sorozat volt, hiszen GYuri öcsikéjének,Fábinak is azon a héten volt a szülinapja.
Így bevetettem minden főző és sütő tudományom a jó ügy érdekében.Lázasan készültem az ünnepi ebédre...megcsináltam a legendás töltött csirkémet. ÉS ami még nem volt...életem első tortáját sütöttem meg a nagy napra,hiszen egyszer lesz 20 éves az ember sógor jelöltje:D:D
Így felhívtam anyát,aki részletesen lediktálta a csoda-túrótortája receptjét.Én pedig követve minden lépést,megsütöttem a remekművem:D:D

Íme a recept,és egy kép a végeredményről:)
1. lépés: süssünk egy piskótát
Hozzávalók: ( egy kis kör alakú tortaformához)
  • 3 tojásságáját habosra keverünk 3 evőkanál porcukorral (nagyon sokáig kell keverni,míg szinte fehér nem lesz a massza), majd ehhez hozzákeverünk 3-4 evőkanálnyi vizet
  • ehhez keverjük hozzá a fél csomag sütőporral elkevert lisztet, kb. 3 púpos evőkanálnyit:)...szép lassan simára keverjük
  • majd a 3 tojás fehérjéjét pici cukorral és egy csipetnyi sóval kemény habbá verjük...s ezt nagyon lassan beleforgatjuk a lisztes masszába,vigyázva hogy a hab ne törjön nagyon össze,és laza maradjon a tészta
  • a sütőt előmelegítjük 150-160 fokra és készre sütjük:)
2.lépés: a töltelék
Hozzávalók és elkészítés:
  • vegyünk 1/4 kg túrót,törjük át jó alaposan villával,hogy ne legyen darabos
  • készíteni kell egy sűrű besamel mártást: keverjünk el 2 evőkanál lisztet 2 dl tejjel,majd főzzük sűrűre( kb puding állagúra) és hagyjuk kihűlni teljesen
  • kb 10-15 dkg margarint (Rama) 2-3 evőkanál porcukorral keverjünk habosra
  • s végül állítsuk össze a tölteléket: keverjük össze a túrót,a besamelt és a cukorral kikevert margarint....keverjük simára, majd egy citrom levét csavarjuk bele és a héját is reszeljük hozzá--> ez titka a tortának:)
3.lépés: a torta összeállítása
  • vágjuk szépen félbe a kihült tortánkat, és kenjük meg jó vastagon az alsó lapot,majd tegyük rá a másik lapot és a maradék töltelékkel vonjuk be kívülről is a tortát
  • a tetejét citrommal díszítjük, majd kb fél órára hűtőbe tesszük,hogy az ízek összeérjenek:) és kész is:)





Nem olyan bonyolult,mint gondoltam...bár időigényes süti...de megérte bajlódni vele a konyhában...és ahogy a fiúk egy perc alatt elpusztították....már azért megérte:) szóval ez volt a Sóginak sütött túrótortám története:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése